Work in progress

När jag inte läser, så jobbar jag för fullt med den här målningen:


Jag har dessutom skaffat Twitter och ni hittar mig på @torskoga

Ny delkurs och nya projekt

Då var det en ny vecka och nästa delkurs har startat, som också är den sista för terminen. Som det ser ut nu kommer jag att ägna mycket tid med näsan i böckerna.

Samtidigt har nya projekt börjat ta form i första utvecklingsfasen, men de får stanna i den fasen då jag upptäckte att jag inte har tillräckligt stora canvasdukar till mitt förfogande. Däremot skissar jag friskt och jobbar på andra, mindre projekt så länge. Dessutom ger jag mig själv en snabbkurs i kroppens anatomi.


Elva frågor av hejaida

Det har cirkulerat runt en tråd i bloggvärlden där folk ställer elva frågor till andra bloggare. Jag slapp inte undan detta utan fick mina elva frågor av Ida. Däremot verkar det som om denna trend är över, men eftersom det var bra frågor så får jag visa upp min långsamma reaktionsförmåga och förmåga till att prokrastinera.

1. Om du bara fick rädda ett enda plagg från din garderob, vilket hade du tagit då?
Denna fråga har jag tänkt långt och länge på eftersom det finns så mycket kläder jag gillar i den där garderoben. Men skulle jag välja ett väljer jag ett ganska nytillkomligt plagg i form av en randig tröja. Valet faller på att jag har en fallenhet för randigt, men också av den tråkiga anledningen att jag ser det som en bra plagg att kombinera. Sedan är den bland det mest komfortabla jag äger.



2. Vilka/vilken tidning läser du?
Det sker mycket sällan att jag läser tidningar och varje gång det händer blir jag nervös av allt som händer ute i världen att jag är mycket lycklig i min lilla bubbla utan min tidning. Hej då nutidsorientering!

Men om jag nu läser tidning läser jag alltid Dagens Nyheter, som jag till och med har liggandes som app på telefonen.

3. Favoritsnask?
Paprikachips! Eller chips i alla dess former. Har dock inte provat den nya kebab-smaken, vilken jag brukar snegla skeptiskt mot i matbutiken.
4. Hur ser din cykel ut?
Det är en hederlig svart damcykel, med små deffekter, i form av rost och sprickor, lite varstans efter trogen användning de senaste fem åren. Och på tok för låg sadel.
5. Vad har du på dig när du är hemma och ingen annan ser dig?
Sunkig pyjamas, fett hår och definitivt  inte något i närheten av en bysthållare. Släpp dem lösa!

6. Vart skulle du vilja resa?
Inte Nederländerna nu på ett tag, även om det är ett land jag rekommenderar.

På en strand utanför den Haag

Jag är mycket av en stadsmänniska då jag är ute och ser nya ställen och jag har allt från Berlin, London, Prag till Tokyo och New York på önskelistan av ställen jag skulle vilja besöka. I den närmaste framtiden skulle jag väldigt gärna bege mig till London. Dessutom har jag under de senaste två åren övat mig på brittiskt väder, så en vistelse i London skulle kännas precis som hemma.

7. Vad står högst upp på din önskelista just nu av materiella ting?
Ett betalt studielån?  Annars har jag länge suktat efter en ny kamera i form av Canon EOS 5D Mark II, men har sett det kommit en nyare version, så jag får hålla mig till den senaste.

8. Har du visdomständer?
Ja, två av fyra och de sitter på varsin sida av underkäken. De rackarna har inte orsakat mer än problem då de uppmärksammat mig om att de existerar, varav en akut tandläkartid och två veckors penicillinkur.

9. Vilken är din sämsta ovana?

Jag har många dåliga ovanor, men sedan jag flyttade hemifrån är min sämsta troligtvis att ta ut soporna när de ska tas ut, vilket brukar ge sig till känna några dagar senare. Då blir det genast fart.

10. Är du en sådan som samlar på dig massa saker eller en rensa-ut-person?

Jag försöker att inte skaffa på mig på tok för mycket saker och rensa när det behövs, men i slutändan är jag en samlare eftersom jag inte kan förmå mig att rensa tillräckligt ofta.

11. Vilka sorters ostar gillar du?

Jag älskar ost, så en bättre fråga hade varit vilka ostar jag inte gillar, vilket är de flesta av de hårdlagrade ostarna och dansk ost som luktar. Än idag sitter minnet av mitt första möte med en sådan ost kvar i huvudet. Sedan har jag aldrig förstått vitsen med mjukost, men det är tur att de finns de som gör det.

Strindberg och Internet

Jag är tillbaka från mitt isolerade tillstånd. De senaste veckorna har jag jag inte tänkt på annat än minne, kulturarv och dess politik, och till slut en hel del Strindberg, som jag blivit en expert på känns det som. Under mina researchtimmar tillsammans med en påse chips snubblade jag över Strindbergs twitter-sida, som alla Strindbergdyrkare kommer gilla. Trots att han varit död i hundra år så är han ändå hippast på Internet.




RSS 2.0