Att leva utan TV

Plockade på mig min första tidning på jag vet inte när på väg hem från föreläsningen (förutom Digitalfoto som jag köpte under gårkvällen). Eftersom jag inte äger någon TV eller får en dagstidning i postlådan varje dag måste jag säga att det var lite av en förvirrande chock att öppna Metro idag. Ja, som en gammal högstadielärare en gång sade att man kan vara nutidsorienterad som en guldfisk, konstaterade jag att det var exakt det jag är just nu. Herregud, världen är tydligen i kaos? Att det är en ovanligt tidig vinter har jag kunnit konstatera genom att sticka huvudet genom dörren. (Så isolerad är jag inte ändå.) Men vadå Wikileaks? Och va? Har Nordkorea bombat Sydkorea? Jag undrar egentligen vilket kunskapstillstånd hjärnan kände sig bäst i. Visst, jag tar hellre det röda pillret och ser världen som den är. Men jag kände mig ack så mer harmonisk före att jag plockade på mig tidningen. Hade ett tredje världskrig startat hade jag inte haft en aning om vad det handlade om och anledningen varför.

För att möjligtvis hitta en möjlig illustration på min insnöade nutidskunskap kan ni klicka er hit.

Tror ändå jag ska fortsätta och leva illusionerad i diktarnas värld lite till och läsa Dickinson, Whitman och Baudelaire. I min bok heter tydligen "Kadavret"; "Ett as". Jag undrar vilket namn som är mest poetiskt...

Även jag faller för listor ibland

Snön ser ut att ha slutat falla utanför fönstret. Förhoppningsvis klarar den att hålla sig kvar till jul. Det är mindre än en månad kvar och jag menar att om jag kan flera månader åt gången kan Moder Jord också göra det. Brott och straff och "Ivan Iljitjs död" väntar på mig och jag funderar på om ryggläge i sängen inte är den bästa läsställningen.

Andra funderingar är om jag borde haka på trenden med den här listan som cirkulerar runt. (Se nedan.) Dock är jag aldrig bra på att följa strukturer, men att presentera mig själv i ett senare inlägg kan vara intressant för den som är läsare.

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Vad är kärlek.
Dag 5 – Min dag.
Dag 6 – Min bästa vän.
Dag 7 – Ett ögonblick.
Dag 8 – Min tro.
Dag 9 – Mina syskon.
Dag 10 – I min handväska.
Dag 11 – Den här veckan.
Dag 12 – Mina drömmar.
Dag 13 – Min första kyss.
Dag 14 – Mitt favoritminne.
Dag 15 – Min favoritfödelsedag.
Dag 16 – Detta ångrar jag.
Dag 17 – Den här månaden.
Dag 18 – Ett annat ögonblick.
Dag 19 – Det här upprör mig.
Dag 20 – Det här får mig att må bättre.
Dag 21 – Det här får mig att gråta.
Dag 22 – En första.
Dag 23 – Mina rädslor.
Dag 24 – Min favoritplats.
Dag 25 – Det här saknar jag.
Dag 26 – Mina ambitioner.
Dag 27 – Mina semestrar.
Dag 28 - Mina djur.
Dag 29 - Min skola/mitt jobb.
Dag 30 - Ett sista ögonblick.

Tända ljus får mig att komma i en pre-julstämning. Inte mer, inte mindre. Inte heller något julpynt.


Avskildheten



Jag satt länge och velade över vilken bild av denna och en annan jag skulle publicera, men till sist föll valet på denna bild. Som sagt; jag har lite bildidéer jag skulle vilja få till färdiga fotografier.

Ännu en helg

Helgen börjar även denna gång närma sig sitt slut. Men egentligen är majoriteten av min vecka "ledig" tid då jag har fyra timmar lektionstid i veckan. Låter bra va?

Lördagen tillbringades i gott sällskap och TP och Alias och rundades av med Subway under förmiddagen idag, söndag. Nu väntar jag på att alla pinsamma bilder och videoklipp ska dyka upp på Facebook, men tackar och niger ändå. Sedan har dagen fortsatt med städning (det dagliga söndagsnöjet) och nu förbereder jag mig inför att drick glögg och tända ljus.


Andra fundering som gjorts denna helg är att jag ska införskaffa mig en pajform. Men tankarna stannade inte där utan utvecklades även till beslutet att jag troligtvis kommer att göra en investering i en ny kamera. Inte för att det är något fel på den jag har nu, utan den fungerar alldeles utmärkt, utan för att jag känner mig en aning begränsad med den. Jag har redan tittat ut en passande modell, men är i ett större behov av en ny dator så det får vänta. Har börjar fundera på om höstdepressioner och vinter är bra för min kreativa ådra, då jag känner att den börjar pumpa igen.

Kommer senare ikväll publicera första resultatet av en idé jag fått under veckan. Håll utkik!

Nudelsoppa i min smak

Jag sitter just nu och underhåller mig med klipp från Eddie Izzard's Dress to kill-tour. Hysteriskt roligt enligt min smak.

Idag medan jag satt och pluggade på biblioteket funderade jag länge på vad jag skulle laga för middag idag och sedan kom nudelsoppa upp under samtalet. När jag sedan kom hem kunde jag inte släppa idén om nudelsoppa och började leta på Internet efter recept och hittade ett recept som jag tyckte verka vara lagom lätt för mina kökskunskaper.


Ingredienser i form av chili, lime, salladslök och buljong köptes. Kyckling ingick också i receptet.


Nästan klar.


Kan rekommendera den i förkylningstider, då starkheten gör att näsan börjar rinna. Om någon är intresserad av receptet finns det här.

Speedpainting

Lyckades städa ut lite kläder ur min garderob idag. (Kom med nya igår så jag måste göra lite plats för dem.)

Eftersom jag kände att jag hade lite tid över till att göra ingenting på bestämde jag mig för att (äntligen) ta fram min Wacom Intuos för att öva på digitalt måleri. Resultatet är gjort på cirka två timmar och kanske inte det bäst propertionella ansiktet i världshistorien. Men jag jobbar på att blir bättre!


Trummen


Tog fram mina rostiga redigeringskunskaper och lärde mig lite nya saker när jag ändå var gång. Bilden togs under en promenad i mitten av oktober, när det var varmare än vad det är nu. Ska satsa på ett avsnitt South Park och en apelsin nu.

Självporträttslördag

Medans Youtube krånglar passar jag på att uppdatera.

Mellan fredag och lördag har jag haft besök av Heb. När hon anlände möttes hon av snöoväder, försenad buss och min lilla undermöblerade lägenhet ex. "Har du ingen helkroppsspegel????". Dock passade jag upp henne med pasta och sås och andra onyttigheter, så jag tror hon trivdes bra ändå.

Idag bestämde vi oss för att ta en tur bland Växjös alla shoppingmöjligheter. Någon klänning inhandlades och så vidare, så lite imponerad blev hon nog.

Väl hemma igen kände jag svagt att min kreativa ådra började pumpa igen och jag tänkte snabbt som attan: "Fram med kameran." Detta experiment med stativ bestående av IKEA-lådor och en stol samt en fjärrutlösare i handen resulterade i bilden nedan, vilket är mitt första självporträtt på något år. En annan redigering kan hittas här.



Nu sitter jag och försöker lära mig att uttala rullande "R" och holländska uttal med en snubbe från Tilburg, vars dialekt passar mig jättebra. Han talar också med osynliga "G".

Tenta is the shiet

Oj, hej!

Jag ber om ursäkt för tomheten. Jag har tentaskrivning denna vecka. Den är verkligen inte rolig. Beräknar med att vara tillbaka möjligtvis på lördag kväll. Ska nämligen få besök och det är fint.

ping pong goes eyeball

Följetången om dessa pingisbollar blir bara längre och längre. Idag har jag börjat blanda in lite roligare färger i det hela.

Grundlagret målat i gul ockra. Detta steg gör jag för att då jag målar kalla färger (som blått) på bollen, så blir de varmare i färgen än om jag skulle målat direkt på den vita ytan.

Nästa steg var att välja ut en färg som jag skulle utgå ifrån, då det gällde att välja ljusare och märkare toner och jag bestämde mig för att välja koboltblå denna gång.

 

Steg efter steg transformeras pingisbollen till en iris. Den är inte klar än, men det dröjer nog inte länge förrän en pupill målas dit.

 

Förutom detta väcktes jag klockan 02:30 i natt av låten "Love the Way You Lie" på högsta volym, troligtvis en våning upp, eller åtminstone en våning upp och ett ex antal (troligtvis) berusade som sjöng med för full hals. Chockad slog jag upp ögon och efter två sekunder förstod jag att det var efterfestsdags. Efter att ha accepterat mitt öde i sängen kände jag att jag bara kunde sluta ögonen och hoppas på att mina grannar skulle välja bra musik, vilket fungerade tills "Paparazzi" uppenbarade sig på spellistan.


ping pong II

Efter tvåhundrafemtioelva målade lager, eller åtminstone åtta, har jag äntligen börjat på steg två. Det vill säga målat cirklar i gul ockra. Jag vet att det är fredag, men jag har inget bättre för mig (antingen detta eller en ny hemtenta).



ping pong

Igår gick jag med i Bloglovin, så känn er, alla som vill, fria till att börja prenumerera. Jag förstår inte direkt hur det går till, men det lär jag väl mig med tiden, eller så har jag redan uppnått 'man kan inte lära gamla hundar sitta'-stadiet.

Men javisst! Jag skriver, vilket betyder att min tenta är skriven och klar. Jajamänsann, det är den sedan klockan halv fem i eftermiddags. Det låg någon kättnad över att den var klar och nu ikväll har jag ägnat mig åt roliga saker, eller åt min hobby.

Jag tog fram mina pingisbollar, som jag nämnt tidigare i bloggen à la första inlägget, och satte mig vid köksbordet och målade dem. Som jag sagt innan så ska jag använda dem till framtida måleriprojekt. Dock var alla dessa bollar stämplade med varsin logga, vilket försvårade mitt arbete och håller på att täcka över det hela.

Efter en stund började jag även drabbas av hungerskänslor och var oerhört nära på att gå och roffa åt mig närmsta choklad. Men sedan upptäckte att jag har ett kilogram morötter i kylskåpet som ska ätas och skalade en sådan istället. Kanske inte lika gott som choklad, men bättre för hungern.


Så där satt jag med en morot i munnen och målade vita pingisbollar ännu vitare.


Orden har visst sinat

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1830724/braineater?claim=s6kpp2m2baz">Följ min blogg med

Ja, jag vet att här är tomt. En anledning är att jag har en del att göra; det vill säga en hemtenta som ska vara klar cirka 30 timmar. Önska mig lycka till!

Efter det ska jag försöka skriva lite uppdatering om vad som händer.

RSS 2.0